Νέα - Ανακοινώσεις

01
Σεπ

“Τριαντατέσσερα Χρόνια Κυνηγώντας το Ανέλπιστο”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής…

 
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου φιλοξενεί στο διαδικτυακό του χώρο τη διάλεξη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Ευταξία με τίτλο: “Τριαντατέσσερα  Χρόνια  Κυνηγώντας το Ανέλπιστο”.

Αφού εξασφαλίσαμε σχετική άδεια,  αναρτήσαμε ολόκληρη τη διάλεξη η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη «O Ζάκυνθος», στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Η ομιλία του καθηγητή κ. Ευταξία επικεντρώθηκε στις προσπάθειες χρόνων  για την ανεύρεση μεθόδων που θα είναι ικανές να μας δώσουν δεδομένα τα οποία θα οδηγήσουν στην ασφαλή πρόγνωση ενός σεισμικού φαινομένου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κοπανά Ιωάννη, τον κ. Αντωνόπουλο Γεώργιο και φυσικά τον κ. Ευταξία Κωνσταντίνο για την τιμή που μας έκαναν να φιλοξενήσουμε τη σημαντική αυτή διάλεξη στην ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ώστε να διαχυθούν τα αποτελέσματα της  στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο….

 

02
Σεπ

Δημιουργική Γραφή - Η Ιστορία της μαμάς Φώκιας

Τα…

 
 

Τα παιδιά αγαπάνε τα παραμύθια γιατί τα βοηθούν να ξεπεράσουν τους μύχιους φόβους τους, να  παρηγορηθούν και να επιστρατεύσουν τις δυνάμεις τους για τον αγώνα της ενηλικίωσης.

Τα παιδιά αγαπάνε τα παραμύθια γιατί οι ήρωες στο τέλος «ζούνε καλά  κι εμείς καλύτερα». 

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Λιθακιάς σχεδίασε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Ιστορίες της μαμάς φώκιας» για την πρώτη και δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το σχολικό έτος 2016 – 2017 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε είκοσι μία περιβαλλοντικές ομάδες των δημοτικών σχολείων της Ζακύνθου με την συνεργασία των εκπαιδευτικών των τάξεων, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τους!

Σε μορφή PDF

Σε μορφή PDF

 

01
Σεπ 17

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά 2017 -2018

 
 

Η Υπεύθυνη και τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται καλή σχολική χρονιά.