Νέα - Ανακοινώσεις

27
Οκτ

Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων στο Ε.Θ.Δ. του ΚΠΕ Λιθακιάς - Αίτηση - Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Παρακαλούμε να ενημερωθούν…
 
 
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι συντονιστές των περιβαλλοντικών ομάδων που συμπλήρωσαν την ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στο ΕΘΔ "το σεισμικό τόξο που μας... ενώνει" του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου.
 
Αγαπητοί συνεργάτες καλή σας ημέρα,
 
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση και το πρωτόκολλο συνεργασίας (1 αρχείο pdf) για τη συμμετοχή σας στο ΕΘΔ του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύννθου για το σχολικό έτος 2017-18.
 
Παρακαλούμε, 
  • Να το εκτυπώστε σε δύο αντίγραφα.
  • Να υπογράψουν και τα 2 αντίγραφα όλοι οι συμβαλλόμενοι.
  • Ένα αντίγραφο θα κρατήσει ο/η Υπεύθυνος/νη σχολικών δραστηριοτήτων
  • Ένα αντίγραφο θα κρατήσει η Σχολική Μονάδα 
Στη συνέχεια σκανάρετε ή βγάλτε φωτογραφία όλες τις σελίδες της αίτησης και του πρωτοκόλλου 
και στείλετε τες στο e-mail: kpezakyn@gmail.com

23
Οκτ

Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων στο Ε.Θ.Δ. του ΚΠΕ Λιθακιάς 'Το Σεισμικό Τόξο που μας ... Ενώνει' για το σχολικό έτος 2017-18

Οι σχολικές μονάδες επικράτειας…
 
 
Οι σχολικές μονάδες επικράτειας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο που συντονίζει το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου, για το σχολικό έτος 2017 — 2018, καλούνται να συμπληρώσουν την πιο κάτω φόρμα — αίτηση συμμετοχής

Μονοήμερα προγράμματα που θα υλοποιήσει το ΚΠΕ Λιθακιάς για το σχολικό έτος 2017-18

Στον πιο κάτω πίνακα υπάρχει…

 
 

Στον πιο κάτω πίνακα υπάρχει ημερολόγιο πρόγραμμα με τα περιβαλλοντικά προγράμματα που θα υλοποιήσει το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Σημείωση: Πατήστε Ctrl + F και γράψτε το όνομα του σχολείου σας προκειμένου να δείτε τις αντίστοιχες ημερομηνίες υλοποίησης των προγραμμάτων που έχετε επιλέξει.

 

Δράσεις του ΚΠΕ Λιθακιάς σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες - Σχ. Έτος 2017-18

Το 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΟΥ…

 
 

Το 4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΟΥ ΕΟΤ | Με οδηγό το ΚΠΕ Λιθάκιας την έκανε να λάμψει

Δράση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών 2017

Τα παιδιά του ολοήμερου δημοτικού κάμπου ήθελαν να πάνε κάστρο! 

 

Το 6ο δημοτικό σχολείο Ζακύνθου υλοποίησε μια ιδιαίτερη δράση: «Ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα - παράκτιο δάσος - αμμοθίνες - παραλία ωοτοκίας της καρέττα - καρέττα» 

09
Οκτ

Δήλωση συμμετοχής σε μονοήμερο πρόγραμμα του ΚΠΕ Λιθακιάς σχ. έτους 2017-18

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε…
 
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ηλεκτρονική φόρμα  που ακολουθεί μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για παρακολούθηση μονοήμερου περιβαλλοντικού προγράμματος του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου, έως τις 13 Οκτωβρίου 2017. 
 

Πριν την υποβολή της φόρμας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω:  

  • Τα περιβαλλοντικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα ώστε να υλοποιούνται από ένα τμήμα (περιβαλλοντική ομάδα) ανά ημέρα.

  • Κάθε τμήμα (περιβαλλοντική ομάδα) μπορεί να δηλώσει ΕΝΑ ΜΟΝΟ πρόγραμμα το σχ. έτος 2017-18. Εάν επιθυμείτε και δεύτερο τμήμα να υλοποιήσει το ίδιο πρόγραμμα, συμπληρώστε ξανά τη φόρμα επιλέγοντας άλλη ημερομηνία.

  • Σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων
 
 
 
 

6
Οκτ

Πρόσκληση υποβολής προσφορών υλικών και υπηρεσιών για τις δράσεις του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου για τον σχολικό έτος 2017-18

Παρακαλείστε…

 
 

Παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε τις επισυναπτόμενες φόρμες του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου, που περιέχουν τις γενικές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρεί κάθε ενδιαφερόμενος. Η προσφορά της κάθε επιχείρησης πρέπει να υποβληθεί με κατάθεση στα γραφεία του ΚΠΕ Λιθακιάς στη διεύθυνση: Κτήριο Μεσσαλά 29092, Λιθακιά Ζάκυνθος  από 6/10/2017 έως 20/10/2017.

Πρόσκληση υποβολής προσφορών υλικών και υπηρεσιών για τις δράσεις του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου για τον σχολικό έτος 2017-18

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΩΙΝΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ

01
Σεπ

“Τριαντατέσσερα Χρόνια Κυνηγώντας το Ανέλπιστο”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής…

 
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου φιλοξενεί στο διαδικτυακό του χώρο τη διάλεξη του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Ευταξία με τίτλο: “Τριαντατέσσερα  Χρόνια  Κυνηγώντας το Ανέλπιστο”.

Αφού εξασφαλίσαμε σχετική άδεια,  αναρτήσαμε ολόκληρη τη διάλεξη η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη «O Ζάκυνθος», στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Η ομιλία του καθηγητή κ. Ευταξία επικεντρώθηκε στις προσπάθειες χρόνων  για την ανεύρεση μεθόδων που θα είναι ικανές να μας δώσουν δεδομένα τα οποία θα οδηγήσουν στην ασφαλή πρόγνωση ενός σεισμικού φαινομένου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κοπανά Ιωάννη, τον κ. Αντωνόπουλο Γεώργιο και φυσικά τον κ. Ευταξία Κωνσταντίνο για την τιμή που μας έκαναν να φιλοξενήσουμε τη σημαντική αυτή διάλεξη στην ιστοσελίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ώστε να διαχυθούν τα αποτελέσματα της  στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο….

 

02
Σεπ

Δημιουργική Γραφή - Η Ιστορία της μαμάς Φώκιας

Τα…

 
 

Τα παιδιά αγαπάνε τα παραμύθια γιατί τα βοηθούν να ξεπεράσουν τους μύχιους φόβους τους, να  παρηγορηθούν και να επιστρατεύσουν τις δυνάμεις τους για τον αγώνα της ενηλικίωσης.

Τα παιδιά αγαπάνε τα παραμύθια γιατί οι ήρωες στο τέλος «ζούνε καλά  κι εμείς καλύτερα». 

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Λιθακιάς σχεδίασε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Ιστορίες της μαμάς φώκιας» για την πρώτη και δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το σχολικό έτος 2016 – 2017 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε είκοσι μία περιβαλλοντικές ομάδες των δημοτικών σχολείων της Ζακύνθου με την συνεργασία των εκπαιδευτικών των τάξεων, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τους!

Σε μορφή PDF

Σε μορφή PDF

 

01
Σεπ 17

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά 2017 -2018

 
 

Η Υπεύθυνη και τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται καλή σχολική χρονιά.