Δελτίο τύπου Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Τo  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαιδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, υλοποιεί σειρά δράσεων για το περιβάλλον και την αειφορία με θέμα:

«Περιβαλλοντικές δράσεις για την αειφόρο εκπαίδευση στο κοινωνικό σχολείο».

Από ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως και  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 θα λειτουργεί  πρωί και απόγευμα Ενημερωτικό Περίπτερο στον Πλατύφορο της πόλης της Ζακύνθου (στο ύψος του Κινηματογράφου «Φώσκολος»).  Σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Δήμο Ζακυνθίων, τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας θα ενημερώνουν μαθητές, γονείς και τη τοπική κοινωνία για την περιβαλλοντική εκπαίδευση γενικά και τα προγράμματα του ΚΠΕ ειδικότερα .

Επίσης, στο ενημερωτικό περίπτερο θα υλοποιηθούν οι εξής Βιωματικές Περιβαλλοντικές Δράσεις:

Α. Παρατήρηση με κιάλια και αναζήτηση διαφορετικών ειδών χάρτινων πουλιών, τα οποία θα βρίσκονται κρεμασμένα στα δέντρα της πλατείας Σολωμού

Β. Δημιουργία αποικίας θαλασσοπουλιών

Γ. Παρατήρηση σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο δειγμάτων από το υλικό του προγράμματος «Θαλάσσιο Περιβάλλον – Απειλούμενα είδη» που υλοποιεί το ΚΠΕ Λιθακιάς

Δ. Χρήση των κατασκευών για την μελέτη των σεισμικών κυμάτων του προγράμματος «Σεισμός – Επιπτώσεις – Μέτρα προστασίας» που υλοποιεί το ΚΠΕ Λιθακιάς.

Συγχρόνως, προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

Το ΚΠΕ Λιθακιάς προσκαλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και συνολικότερα την τοπική κοινωνία να συμμετέχουν στις δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας στα καίρια  περιβαλλοντικά θέματα τα οποία είναι και κοινωνικά!